Direktlänk till inlägg 20 november 2015

Sverige del 1

Av Min Politik - 20 november 2015 14:08

Politiskt, men även samhällsmässigt, har den svenska åsikten blivit allt mer förändrad. Det råder en polariserad rädsla, konflikträdsla, där allt är fokuserat på att yttra sig "rätt", att få så många likes på Facebook som möjligt. Vilka konsekvenser och den egna åsikten spelar mindre roll - man har lyckats så länge man blir påhejad. De direkta, och framtida, problemen försöker man att undvika. Lite som om de skulle förvinna bara man ignorerar dem.

Människan är som sådan, har man möjlighet att må bra, att hantera det roliga istället för det tråkiga så väljer man det roliga, oftast det minst komplicerade. Emellertid är en politikers primära uppgift att tillvara och förbättra situationen för dess invånare, samma människor som de faktiskt representerar. Detta verkar både väljare och politker ha glömt bort.

Väljarkåren ställer inga krav längre, de accepterar de felsteg, eller direkta lögner som uppdagas utan att egentligen kräva avgång eller några påföljder som helst. Det accepteras, som om det vore okej. Men om vi istället förenklar det hela: låt säga att man som konsument blir lurad på ett telefonabonnemnag, plötsligt kräver man rättelse från säljaren, bolaget, telefonoperatören och till och med varnar andra potentiella kunder via sociala medier. När politiker slösar, utnyttjar sin position så är det tyst, de få och eventuella reaktionerna försvinner i sin egen existens. Varför kan man undra. Förmodligen är det för att individen känner av den dyrare fakturan omgående.

Så hur kan man som väljare acceptera en regering som inte har hållit ett enda av sina löften? Har man inte då som väljare blivit lurad? Utnyttjad? Självklart! Men den gemene svensken har vant sig vid att undvika konflikter. Gud förbjude att man skulle framstå som någons sorts haverist.

Att politiker gör vanvettsaffärer bryr sig inte folk. "Slöseriombudsmannen" blev i stort sett den enda reaktionen, något som fler borde se och faktiskt förstå innebörden. Migrationspolitiken är också ett bevis på dålig politik, till och med hemsk politik!

Att hjälpa människor i nöd är för mig en självklarhet! Det är däremot vägrar acceptera är att min godhet skall utnyttjas. När jag och min familj flyttade till Sverige så var det annorlunda tider, ett annorlunda Sverige med helt andra möjligheter och behov. Vi fick boeende, blev mottagna väö och ville bli en del av det SVENSKA samhället och dess traditioner.

Visst, många kommer tänka "han kom hit ung, då är det lätt" och visst stämmer detta. Men hur förklarar man mina föräldrar och syskon? Enkelt! Vi hade inte något annat val än att bli del av samhället. I och för sig ville vi det också, tacksamheten gentemot Sverige och dess gästvänliga mottagande motiverade.

2015 kommer det massa människor, vissa är i faktiskt behov och andra utnyttjar situationen. Detta behöver man inse och hantera. Det räcker inte att säga goda saker och på så sätt möjliggöra att falska människor, med egna agendor, låtsas vara i behov. Dessa människor tar faktiskt platser från de som verkligen behöver hjälpen! Detta är hyckleri! Den gemene svensken som ger en slant till tiggaren, som yttrar sig "rätt" på Facebook gör ingen nytta, i alla fall inte utöver känna sig tillfreds med sig själv. Att barn dör av hunger medan "vuxna barn" anländer till Sverige, och av en matematisk slump oftast är födda december eller januari, tar del av tillgången utan att ha behovet ifrågasätts inte. Det är rasistiskt.

Alla människor är faktiskt lika mycket värda, alla har lika stor rättighet och skyldighet. Detta skall politiker, med hjälp av sina myndigheter, säkerställa. Det är deras ansvar att rätt personer får hjälpen! Nu räcker det med att tänka rätt, agera rätt! Det är inte okej att kontinuerligt bli utnyttjad. Det är inte okej att terrorister kan agera asylsökande. Det är inte okej att människor dör av hunger medan samma terrorist får njuta av allt denne hatar!

Min åsikt är att man måste vara rättvis mot alla som politiker, våga ta det tråkiga med det goda. Göra det bästa för ett hållbart samhälle. Man måste våga ställa krav på befintliga och nyanlända invånare och säkerställa att man delar värderingarna. Om man inte gör det riskerar samhället att polariseras ytterligare, hatet kommer växa. Då i synnerhet om man totalt struntar i att boeende- och utvecklingsmöjligheter saknas. Fast i och för sig, de problemen tillhör det tråkiga, något som politiker och like-jägare totalt struntar i. Tältläger är enligt deras mening helt okej, hoppas bara att de själva flyttar till ett tält.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Min Politik - 30 november 2015 13:01

Jag är inte riktigt säker över ifall det är politikerna som hycklar, om de enbart vill vända uppmärksamheten eller ifall det är den generella allmänheten som hycklar. Kött är den ansvariga faktorn, i alla fall en av de stora "bovarna" påstår de. Vi...

Av Min Politik - 20 november 2015 00:15

Så, något inlägg måste vara det första. Den får bli en sorts presentation också. I takt med att världen, då även samhället, förändras i en rasande takt så förändras även den politiska ställningen. Jag kommer inte göra några generella analyser, inte h...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min politiska åsikter med Blogkeen
Följ Min politiska åsikter med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se