Direktlänk till inlägg 30 november 2015

Klimatpolitikens hyckleri

Av Min Politik - 30 november 2015 13:01

Jag är inte riktigt säker över ifall det är politikerna som hycklar, om de enbart vill vända uppmärksamheten eller ifall det är den generella allmänheten som hycklar.
Kött är den ansvariga faktorn, i alla fall en av de stora "bovarna" påstår de.
Visst. Kanske delvis.

"Alla behöver bidra" och "alla behöver ta ansvar". Det där ansvaret igen, att de aldrig tröttnar på termen. Men jag håller faktiskt med, i alla fall den här gången.

Vi slänger alldeles för mycket. Konsumtionssamhället, i alla fall utan att reformeras, kan inte samexistera med en hållbar livsstil utifrån miljöaspekten. Om människan, konsumenten, fortsätter leva enligt nedan är alla klimatmöten onödiga och i princip skådespeleri:

* Slänga allt som har passerat sitt så kallade "Bäst före...". Hur funkar det egentligen? Är maten dålig när klockan slår 00?
* Slänga alla möbler då modet förändras eller då man helt enkelt tröttnar på dem.
* Ser enbart till priset.
* Bortser från innehållsförteckningen.
* Köper onödiga saker som inte kommer uppfylla ett behov eller funktion.
* Inte ställa krav på sina lokala företag och politiker!
* Man kan faktiskt odla eget, även i lägenheter. Det man själv har tagit till vara uppskattar man på ett annat sätt. Inte lär man t.ex kämpa med en älg i all dess betydelse för att sedan kasta en stor mängd, i och för sig kommer inte älgen med ett bäst före datum.

Fortsätter allmänheten leva och konsumera som nu så är allt klimatsnack, just bara snack. Som när man ger en slant till tiggaren och i sann hycklerianda känner att man har åstadkommit något. Hyckleri.

Företagen kan också göra sitt. Vad sägs om att inte köpa in sådant som enbart är billigast. Vad sägs om att fokusera på alternativen där kvalité sätts i fokus. Ökar handeln, efterfrågan, på de bättre råvarorna bör priserna sänkas. Om inget annat kan man börja ställa krav på tillverkaren.

och nu till de massiva hycklarna - politikerna. Vad är det för babbel om allt man gör för miljön? Hyckleriet är extremt. Å ena sidan utmålar man alla framgångar Sverige gör, och visst, inom de egna landsgränserna kanske. Sen att man bränner kol utomlands för den egna räkningen är ren hyckleri! Skjut till ekonomiska tillgångar till de lokala producenterna. Motivera dem och konsumenterna att handla miljömedvetet, skapa möjligheter istället för att berätta fina sagor. Att Löfven skall minska köttkonsumtionen är som han brukar säga "inte okej". Gör ditt jobb! Det jobb som av någon anledning det svenska folket har möjliggjort dig. Värda ansvaret! Sitt inte i Frankrike och säg fina ord, handla och bry dig inte om alla andra möjliggör en egen skillnad innan du skall agera besserwisser!

Så. Ja, ansvar är nyckelordet för en hållbar utveckling. Vi måste alla göra det vi kan och vi måste ställa krav på alla omkring oss. Tänk bara på den där bensinreklamen - "renare tack vare palmolja". Skall ingen ifrågasätta palmoljan som förövrigt finns i en rad produkter. Nej, skit i skogarna som skövlas. Nej, fina ord räcker hela vägen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Min Politik - 20 november 2015 14:08

Politiskt, men även samhällsmässigt, har den svenska åsikten blivit allt mer förändrad. Det råder en polariserad rädsla, konflikträdsla, där allt är fokuserat på att yttra sig "rätt", att få så många likes på Facebook som möjligt. Vilka konsekvenser ...

Av Min Politik - 20 november 2015 00:15

Så, något inlägg måste vara det första. Den får bli en sorts presentation också. I takt med att världen, då även samhället, förändras i en rasande takt så förändras även den politiska ställningen. Jag kommer inte göra några generella analyser, inte h...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
November 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min politiska åsikter med Blogkeen
Följ Min politiska åsikter med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se